Heppie Festival 2023

@UP Events Amsterdam

Op zaterdag 24 en zondag 25 juni 2023 organiseerde Stichting Het Vergeten Kind voor de 2e keer Heppie Festival. Bij Heppie Festival draait het om onbezorgd plezier maken en het ontdekken van nieuwe activiteiten en je talent ontdekken bij de verschillende creatieve workshops. Op het festivalterrein van UP Events in Amsterdam was van alles te beleven en vooral te doen voor de kinderen. Events & Planning en Artist & Planning waren aanwezig tijdens dit evenement voor de volledige technische ondersteuning en het entertainment programma.

Er kwamen naar Heppie Festival ruim 300 kinderen per dag, in de leeftijd van 6 t/m 18 jaar, samen met hun ouders/verzorgers. De kinderen wonen vooral veel in gezinshuizen, leefgroepen en komen uit kwetsbare gezinnen uit verschillende gemeenten. De achtergrond, problematiek en niveau van de kinderen verschillen enorm. We moedigen aan dat zij samen leuke, positieve momenten beleven!

Het Vergeten Kind strijdt voor een veilig en liefdevol thuis voor kwetsbare kinderen in Nederland. Wij zien dat dit te vaak mis gaat. Te veel kinderen worden vergeten. We bedoelen met ‘vergeten’ niet dat hun ouders ze vergeten zijn of dat hulpverleners zich hun lot niet aantrekken. We bedoelen wél dat deze kinderen zich vergeten voelen. Omdat hun belang niet centraal staat. Omdat hun moeilijke gedrag niet begrepen wordt als een schreeuw om positieve aandacht. Omdat ze niet mee kunnen doen en anders zijn. Omdat ze zich afgewezen en niet gehoord en gezien voelen. Omdat ze telkens opnieuw moeten doorverhuizen naar een andere zorginstelling of leefgroep. Ze hebben op jonge leeftijd al teveel meegemaakt. Ze zijn in een neerwaartse spiraal terechtkomen.
bron: www.hetvergetenkind.nl

Programma inhoudt

  • 07:00 Opbouw (podium, licht, geluid, podiumdoek)
  • 10.00 Gezellige achtergrondmuziek
  • 11.30 Openingswoord Jamai
  • 11.35 Optreden Emma Heesters op zaterdag en Tabitha op zondag
  • 16.00 Einde programma

Locatie Festival

Heppie Festival vindt plaats op het terrein van UpEvents.
Het adres is:
Tom Schreursweg 8
1067 MC in Amsterdam

Kijk mee

Review

“Lieve Erik, Rob en Lourens,
Wat een top dagen hebben we beleefd tijdens de 2e editie van Heppie Festival! Bekijk hiernaast de film van deze toffe editie. Twee dagen lang draaide alles om ultiem kinderplezier, gevoel gewenst en geliefd te zijn en te ontdekken wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Daarom dat we altijd een breed aanbod van workshops, activiteiten en optredens aanbieden. Want we weten dat ze 'van huis uit' weinig mee krijgen of dat dit gewoonweg niet mogelijk is op hun huidige woonplek. In totaal kwamen er ruim 750 kinderen, waarvan een groot deel door problemen niet meer thuis wonen, maar in leefgroepen, gezinshuizen of kwetsbare gezinnen.Niet thuis kunnen wonen heeft veel impact in hun levens. Maar de liefde en aandacht die ze o.a. van jullie kregen, heeft ook impact. Dat zullen ze hun leven lang niet vergeten.”

Denise BoermeesterHet Vergeten Kind